Skødeskrivning og tinglysning

Skødeskrivning og tinglysning – fra 3.595,00* kr. inkl. moms. 

At berigtige en bolighandel vil i praksis sige at gennemføre handlen i overensstemmelse med de aftalte vilkår. Sælger skal have sine penge, og du skal som køber skal have sikret din ret over ejendommen. Du får sikret denne ret ved at skødet tinglyses, idet du dermed bliver registreret som ejer af boligen.

At berigtige handlen betyder kort sagt, at købsaftalen gennemføres i praksis, således at sælger i sidste ende modtager købesummen, og du som køber samtidig opnår ejendomsret over boligen.

Der skal bl.a. udarbejdes skøde, som skal tinglyses, der skal laves en refusionsopgørelse og evt. en reguleringsopgørelse, og sælger skal indfri og aflyse de lån, som du ikke skal overtage m.m.

Når du har fundet din drømme bolig, og har forhandlet købsprisen på plads, er det almindeligvis ejendomsmægler der udarbejder købsaftalen. Ejendomsmægler varetager altid sælgers interesse og derfor er det en god idé, at få en juridisk gennemgang af købsaftalen, inden du skriver under. Hvis du ønsker at skrive under på købsaftalen, skal du huske at få indskrevet et Rådgiverforbehold i aftalen. Det giver dig mulighed for at træde tilbage fra købet, hvis der viser sig ubehagelige overraskelser.  

Når eventuelle forbehold i købsaftalen er afklaret eller opfyldt, kan vi hjælpe jer med følgende:

 1. Der bliver oprettes et digitalt skøde på tinglysning.dk.
 2. Vi sender udkast til skøde, typisk i form af en prøvetinglysning, til godkendelse hos den anden part.
 3. Når skødet er godkendt af alle parter, signeres skødet digitalt med NemID af køber og sælger. Signeringen kan også foretages af Juritas eller andre, hvis der er givet tinglysningsfuldmagt af den ene eller begge parter.
 4. Herefter anmeldes skødet til tinglysning.
 5. Det tinglyste skøde kommer retur med anmærkninger om sælgers pantebreve.
 6. Vi sender meddelelse om tinglysningen til sælgers og købers bank, og beder om, at tinglysning af købers nye lån, og aflysning af sælgers gamle lån, bliver bragt på plads. I forbindelse med tinglysningen underrettes kommunen og SKAT automatisk om ejerskiftet.
 7. Der tegnes ejerskifteforsikring, hvis køber ønsker det.
 8. På overtagelsesdagen deponerer køber via sit pengeinstitut resten af pengene hos sælgers bank.
 9. Der udarbejdes refusionsopgørelse.
 10. Når vi får besked fra sælgers bank om, at sælgers gamle lån er aflyst, kan købesummen frigives til sælgers disposition. Frigivelse kan dog tidligst ske på overtagelsesdagen.

Vigtigt om tinglysningsafgift  

* Ved tinglysning skal der betales en tinglysningsafgift til staten, den udgør af et grundbeløb på 1.730 kr. (2020). samt 0,6% af købesummen eller ejendommens værdi. Afgiften er ikke inkluderet i prisen på de 3.595,00 kr.

Læs mere om ejendomshandel »

Derfor skal du vælge Juritas   

 1. Du får rådgivning af en engageret og erfaren jurist  
 2. Altid en fast pris på opgaven 
 3. Rådgivning pr. e-mail , telefon, Skype eller Microsoft Teams  
underskrift

Sådan gør du  

1. Tag kontakt

Fortæl os om hvad du ønsker hjælp til og medsend gerne relevante dokumenter. Herefter tager vi en indledende samtale.

Beskriv opgaven

2. Modtag tilbud 

Når vi kender til alle detaljer i sagen, vil du modtaget et tilbud. Vi vil altid sørge for at give dig en fast pris på opgaven.

Tag kontakt

2. Afvent opgaveløsningen

Vi sørger altid for et trygt forløb, du vil derfor blive holdt orienteret under hele processen.

Opgave løst

4. Modtag resultatet  

Når opgaven er løst, vil du på et møde, modtage det materiale sagen vedrører. 

Seneste referencer  

Rettighed til domænenavn


I forbindelse med en sag om rettigheder til vores hjemmesides domænenavn, har vi gjort brug af Sørens ekspertise.

Selvom sagen var mod et amerikansk firma, så sikrede Søren vores ret til domænet. Hans tilgang til sagen og os som kunder, har givet os en følelse af tryghed og ro for at opgaven blev løst optimalt.

D.R
Verdensarv Stevns
UNESCO World Heritage
www.stevnsklint.com 

Stor og uvurderlig hjælp


Søren Seldrup ydede os stor og uvurderlig hjælp, i forbindelse med en beklagelig sag om underslæb begået mod Street Food Denmark. 

En hurtig og grundig optrævling af hændelses forløbet, med bistand til bl.a at få sikret alle vitale dele af virksomhedens infrastruktur mod yderlige skade, og efterfølgende juridisk vejledning, samt sigtelse af skadevolder, betød at sagen, der potentielt kunne have kostet virksomheden livet, blev afsluttet uden nævneværdige tab til følge.

Kan på det varmeste anbefale Søren Seldrup til alle der søger juridisk bistand.

Med venlig hilsen / Kind regards 
C.W

Køb af fast ejendom


Vi har benyttede i forbindelse med huskøb i 2019 Søren Seldrups ekspertise til berigtigelse af handlen. Søren har derudover udarbejdet en samejeoverenskomst for os.

Søren er meget omhyggelig og vidende indenfor sit fag og har et stort ønske om at formidle denne viden og tage hensyn til klientens personlige ønsker og behov. Vi kan derfor varmt anbefale andre at søge Sørens juridiske og menneskelige kvalifikationer.


Med venlig hilsen
K.M.S


Råhovedvej 24 | 4672 Klippinge | CVR-nr. 39 95 21 22

© 2018 – 2021 Juritas IVS