forhold i salgsopstillingen du skal være opmærksom på  

Det er mit ønske at gøre det så enkelt og overskueligt for dig som muligt.

Forsikringsforhold i salgsopstillingen
Det første der et vigtigt at undersøge er hvad der er dækket af forsikringen 
Her skal det undersøges om svamp – insekt- og rørskade er omfattet af forsikringen 
Er der et punkt der ikke er dækket skal det undersøges nærmere. 

Servitutter på ejendommen 
En servitut er en begrænsning i ejendomsretten, det betyder at det er forhold du som køber skal respektere når du køber boligen. I salgsopstillingen vil der kun fremgå servitutter der har en direkte påvirkning på ejendommens værdi. Er der servitutter af nyere dato skal det undersøges nærmere.

Forhandlingssituationen hvordan er den?
Er et hus sat til salg til 2,5 mio. kr. med en restgæld på 650.000 kr. Det betyder at der er en forholdsvis stor friværdi i boligen og derfor er det måske muligt at forhandle prisen ned. 
Hvis der havde været en stor gæld i huset i forhold til prisen ville dette være sværere da sælger ikke vil sælge med evt. underskud.

Hvornår er salgsopstillingen og købsaftalen lavet?
Det er vigtigt at holde et vågent øje med hvornår salgsopstillingen er lavet, da den er en del af selve købsaftalen. Er datoen en anden end på købsaftalen må det derfor betyde at der er lavet ændringer. det er derfor vigtigt at forehører sig med ejendomsmægleren om hvilke ændringer der er blevet foretaget i købsaftalen. det kan have betydning for da det er din garanti for at du som køber ved hvad du køber. Er der fejlagtige oplysninger i salgsopstillingen har man altid mulighed for at klage til ejendomsmægler hvis du finder ud af det efter du har købt boligen.

Lever salgsopstillingen op til de krav, der er til en salgsopstilling?
Der er en lang række krav til salgsopstillingen skal skal være opfyldt af ejendomsmægler herunder:
– Matr. nr. 
– BBR oplysninger
m.m 
Hvis sælger, sælger boligen uden brug af ejendomsmægler er der ikke de samme krav til salgsopstillingen. 

Hvem er ejendomsmægler og hvilke interesser her denne?
Hvilke samarbejdsaftaler har denne, særligt om ejendomsmægleren har nogen form for personlig eller økonomiske interesser i forhold til lige netop denne handel og dermed lidt mere farvet end normalt. 

Anvendelsesudgifter 
Er der beløb der ser helt forkerte ud i forhold til vand/vandafladning og varme skal dette undersøges nærmere. Et almindeligt beboelseshus vil omkring 5000- 6000 kr. ivand/vandafladning og 10000-12000 i varme og året.

Gæld udenfor købesummen 
Er der en gæld udenfor købesummen er det i bund og grund en gæld som man som køber hæfter for. Hvis der ikke er forhandlet noget andet på plads.

Nuværende realkreditlån 
Hvem er lånegiver og hvor høj er retsgælden, hvis man skal overtage et realkreditlån skal retsgælden gerne være forholdsvis høj og den bank man tager et boligløn igennem skal da helts samarbejde med netop denne lånegiver. 

Er ejendommen bevaringsværdig  
Her skal det undersøges hvilke begrænsninger det kan have for køber i forhold til ejendommen. 


Gode råd i forbindelse med boligkøb »
Få altid et rådgiverforbehold i købsaftalen inden du skriver under. Med rådgiverforbehold for din rådgivers godkendelse af handlen, sikres du som køber nogle fordele i en handel… 


Køberrådgivning i forbindelse med køb af erhvervsejendom »
Overvejer du at købe en erhvervsejendom, eller har du afgivet et bud og står midt i processen, er det vigtigt at undersøge flere forhold grundigt… 

 

Faq

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?