Ansættelses og arbejdsret

 

 

Bortvisning

Hvis du for eksempel stjæler fra din arbejdsplads, udøver vold eller bliver væk fra dit arbejde uden at fortælle hvorfor, har din arbejdsgiver ret til at bortvise dig.

En bortvisning er en øjeblikkelig afslutning af ansættelsesforholdet, hvor du får besked på at rydde din plads omgående og aflevere arbejdsgiverens ejendele og nøgler. Du er altså fyret med øjeblikkelig virkning, og din arbejdsgiver skal ikke tage hensyn til dit opsigelsesvarsel.

Du får derfor ikke løn fra bortvisningstidspunktet og frem. Derudover vil du få karantæne i din A-kasse, og din arbejdsgiver vil i nogle tilfælde kunne kræve en erstatning af dig.

Jeg kan hjælpe dig med at vurdere, om din bortvisning er berettiget. Det er en god idé at kontakte en rådgiver hurtigst muligt, hvis du bliver bortvist fra din arbejdsplads.

Din arbejdsgiver har ret til at bortvise dig, hvis du misligholder dine pligter væsentligt. Bortvisning medfører, at ansættelsesforholdet ophører uden varsel, og at du dermed mister din ret til et opsigelsesvarsel.

Det er ikke fastlagt i lovgivningen, hvad der kan anses for at være væsentlig misligholdelse af ansættelsesforholdet. Det er derfor en konkret vurdering i hver enkelt sag.

Her på siden kan du læse mere om, hvilken adfærd der typisk vil anses som misligholdelse af ansættelsesforholdet. Du kan også læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver bortvist, og hvordan jeg kan hjælpe dig.

At misligholde ansættelsesforholdet hvad betyder det?
En væsentlig misligholdelse forligger typisk, hvis du:

Uberettiget undlader at møde på arbejde på første arbejdsdag
Uberettiget udebliver fra dit arbejde 
Begår tyveri fra dit arbejdespladsen
Udøver vold på arbejdspladsen
Foretager alvorlige kompetenceoverskridelser 
Begår alvorlige fejl 
Arbejder for en konkurrent uden dokumentbar samtykke fra din arbejdsgiver.

Ofte stillede spørgsmål

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Jeg yder personlig rådgivning i øjenhøjde

Vil du ringes op?

Giv mig besked om hvornår du har til til at tale. Så ringer jeg op til dig.

 

Udfyld nedenstående formular med dit spørgsmål, ganske gratis og uforpligtende.

Jeg læst og accepterer Juritas´s persondatapolitik*