Ansættelses og arbejdsret

 

 

Ønsker du rådgivning i ansættelses- og arbejdsret?

Jeg sørger for at opdatere dig på de regelsæt, der vedrører dig og hvis du har en virksomhed, dine ansatte. Herudover giver jeg råd og vejledning om gældende regler. 

Jeg forsøger i min rådgivning at foregribe potentielle konfliktsituationer 

Din arbejdsgiver har pligt til at give dig en ansættelseskontrakt, der formulerer vilkårene for din ansættelse. Kontrakten fungerer som et positivt udgangspunkt for jeres fremtidige samarbejde og som et værn mod unødvendige stridigheder under din ansættelse.

Henviser din ansættelseskontrakt til personalehåndbogen, skal du huske at læse den grundigt igennem, inden du skriver under. Henvisningen betyder nemlig, at personalehåndbogen er en del af ansættelseskontrakten.

Personalehåndbogen indeholder virksomhedens regler, normer og værdier og giver dig et godt indblik i din nye arbejdsplads.

Pas på klausuler i ansættelseskontrakten 
Kræver din arbejdsgiver, at du påtager dig en konkurrence- eller kundeklausul, bør du overveje det nøje. Ofte vil en klausul nemlig være en kraftig begrænsning for din fremtidige karriere.

En konkurrenceklausul er en aftale om, at du ikke må tage ansættelse hos en konkurrerende virksomhed eller starte egen konkurrerende virksomhed i en periode efter ansættelsen hos din nuværende arbejdsgiver. En kundeklausul er en aftale om, at du ikke må tage ansættelse hos eller udføre arbejde for din arbejdsgivers kunder.

Funktionærloven siger, at din arbejdsgiver skal betale dig kompensation for både kunde- og konkurrenceklausuler. Hvis virksomheden insisterer på en konkurrencebegrænsende klausul, er det vigtigt, at du ikke blot accepterer en standardklausul uden først at drøfte og vurdere de enkelte elementer i klausulen.

Det kan være en god idé at få en advokat til at hjælpe dig med at gøre klausulens indhold tydeligt og afgrænset – og eventuelt forhandle med din arbejdsgiver, så dine fremtidige karrieremuligheder er sikret.

Omfattet af en overenskomst?
Mange lønmodtagere er omfattet af en overenskomst. Overenskomsten fastsættes ved en kollektiv aftale og definerer forhold og regler om fx ansættelse, afskedigelse, aflønning og arbejdstid.

Enkelte forhold kan dog være fastsat ved lov – fx lov om ligeløn til mænd og kvinder, funktionærloven og lov om dagpenge.

Tjek derfor altid hvilke overenskomster du er omfattet af, inden du skriver under på din ansættelseskontrakt.

Ofte stillede spørgsmål

Fik du ikke svar på dit spørgsmål?

Jeg yder personlig rådgivning i øjenhøjde

Vil du ringes op?

Giv mig besked om hvornår du har til til at tale. Så ringer jeg op til dig.

 

Udfyld nedenstående formular med dit spørgsmål, ganske gratis og uforpligtende.

Jeg læst og accepterer Juritas´s persondatapolitik*