7 ting du skal viden om lejeloven 

Hvad skal jeg være opmærksom på i forbindelse med at jeg vil udleje min bolig?  

Skal du ud at rejse i længere tid, eller måske flytte sammen med din kæreste? Så kan det være at du vælger at ville udleje din bolig i en kortere eller længere periode. Det er dog vigtigt at kende til reglerne for udlejning, hvis man vil undgå uforudsete hændelser

Hvornår kan lejer opsiges? 

Mange tror, at så længe lejeren har boet i lejemålet i under 2 år, kan lejekontrakten opsiges uden grund. I virkeligheden er der meget få gyldige grunde til at opsige en underskrevet lejekontrakt. Dette gælder også tidsbegrænset lejemål. Som udlejer kan du faktisk kun opsige din lejer hvis:

 • Du selv agter at bo i lejemålet. Lejer har herefter et opsigelsesvarsel på 1 år, og det er naturligvis en betingelse, at du flytter ind i lejemålet  når lejer er fraflyttet.
 • Hvis ejendommen for lejemålet enten skal nedrives eller ombygges. I dette tilfælde kan lejer opsiges med 3 måneders varsel.
 • Hvis lejeren misligholder lejekontrakten, eller overtræder almindelige husordensregler om acceptabel adfærd, er du som udlejer berettiget til at opsige lejeren med et varsel på 3 måneder.

Bor du i en bolig, hvor lejer også bor f.eks. et værelse eller et delehus, er reglerne for opsigelse noget mere lempelige, og lejer kan her opsiges med kun én måneds varsel.

Du skal altså være opmærksom på, at der er skrappe krav til, hvornår du kan opsige din lejer. Du skal ligeledes være opmærksom på, at du ikke kan omgå reglerne vedrørende 1 års opsigelsesvarsel, selvom du skriver en kortere varsel ind i kontrakten.

Hvornår kan jeg lave en tidsbegrænset lejekontrakt? 

Umiddelbart er tidsbegrænset lejekontrakter ulovlige eller ugyldige. Mange udlejer udarbejder tidsbegrænset lejekontrakter på mellem 6 mdr. og 2 år, for herefter at forlænge disse kontrakter med en ny ved udløb. Dette kan man altså ikke, da det anses som at omgå reglerne.

Udlejer du flere lejemål, findes der ganske enkelt ikke én gyldig grund til at få udarbejdet en tidsbegrænset lejekontrakt. Udlejer du blot ét lejemål, skal du stadig have en meget god og særlig grund til kun at udleje i en tidsbegrænset periode. Dette kan f.eks. være, hvis du er udstationeret via dit arbejde, eller er på en længere jordomrejse. Den særlige grund skal fortsat være gyldig, hvis du forlænger den tidsbegrænset lejekontrakt med en ny. Dette kan f.eks. være, hvis du fortsat skal arbejde i udlandet.

Er der en ulovlig tidsbegrænsning i lejekontrakten, vil boligretten ophæve denne begrænsning, og pludselig sidder du med en lejer, du ikke kan opsige. Vær derfor sikker på, at grunden til en eventuel tidsbegrænset lejekontrakt holder i boligretten.

Du skal ligeledes være opmærksom på, at selv en tidsbegrænset lejekontrakt ikke kan opsiges før tid.

Mulighed for forhåndsgodkendelse af huslejenævnet? 

Hvis du ønsker, at være helt sikker på at du fastsætter huslejen korrekt, kan man hos Huslejeklagenævnet få en forhåndsgodkendelse, der sikrer dig, at huslejen ikke bliver sænket, hvis din lejer en dag skulle hive dig i Huslejeklagenævnet.

En en forhåndsgodkendelse koster kun 500 kr. Hvorimod det tidligere kostede 3.500 kr

Jeg hjælper dig med råd og vejledning i forbindelse med gennemgang af lejekontrakten,  Har du spørgsmål til dine rettigheder som udlejer eller lejer? ring på telefon: 53 81 23 23

Senest opdateret: den 16. oktober 2020

Seneste referencer

Rettighed til domænenavn


I forbindelse med en sag om rettigheder til vores hjemmesides domænenavn, har vi gjort brug af Sørens ekspertise.

Selvom sagen var mod et amerikansk firma, så sikrede Søren vores ret til domænet. Hans tilgang til sagen og os som kunder, har givet os en følelse af tryghed og ro for at opgaven blev løst optimalt.

D.R
Verdensarv Stevns
UNESCO World Heritage
www.stevnsklint.com 

Stor og uvurderlig hjælp


Søren Seldrup ydede os stor og uvurderlig hjælp, i forbindelse med en beklagelig sag om underslæb begået mod Street Food Denmark. 

En hurtig og grundig optrævling af hændelses forløbet, med bistand til bl.a at få sikret alle vitale dele af virksomhedens infrastruktur mod yderlige skade, og efterfølgende juridisk vejledning, samt sigtelse af skadevolder, betød at sagen, der potentielt kunne have kostet virksomheden livet, blev afsluttet uden nævneværdige tab til følge.

Kan på det varmeste anbefale Søren Seldrup til alle der søger juridisk bistand.

Med venlig hilsen / Kind regards 
Christian W.

Køb af fast ejendom


Vi har benyttede i forbindelse med huskøb i 2019 Søren Seldrups ekspertise til berigtigelse af handlen. Søren har derudover udarbejdet en samejeoverenskomst for os.

Søren er meget omhyggelig og vidende indenfor sit fag og har et stort ønske om at formidle denne viden og tage hensyn til klientens personlige ønsker og behov. Vi kan derfor varmt anbefale andre at søge Sørens juridiske og menneskelige kvalifikationer.


Med venlig hilsen
K.M.S

Kontakt

  Udfyld nedenstående formular med dine oplysninger, så ringer vi dig op - det er ganske gratis og uforpligtende.
  Står du i et akut behov for hjælp, kan du ringe på +45 53 81 23 23. Har du dokumenter der vedrører din sag og som du ønsker at medsende, vil jeg anbefale at du bruger Drag & Drop funktionen nederst i kontaktformularen.

   Udfyld nedenstående formular med dine oplysninger, så ringer vi dig op - det er ganske gratis og uforpligtende.
   Står du i et akut behov for hjælp, kan du ringe på +45 53 81 23 23. Har du dokumenter der vedrører din sag og som du ønsker at medsende, vil jeg anbefale at du bruger Drag & Drop funktionen nederst i kontaktformularen.


   Råhovedvej 24 | 4672 Klippinge | CVR-nr. 39 95 21 22

   © 2018 – 2020 Juritas IVS